Hrana 20. veljače 2012.

Zdrava pizza s povrćem

Pizza_Slice3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ivana Antunović iz Zagreba poslala nam je svoj recept za zdravu pizzu s povrćem kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za recept tjedna. Provjeri što sve trebaš napraviti kako bi sudjelovala u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i koje sve nagrade možeš osvojiti

Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!

Sastojci

Tijesto:

  • 400 g integralnog brašna
  • 300 ml vode
  • malo maslinovog ulja
  • malo soli
  • 1 vrećica di-go kvasca

Nadjev:

  • umak od rajčice: pasirana rajčica, prstohvat origana, prstohvat timijana, malo maslinovog ulja, soli po želji
  • 50 g sira škripavca
  • 1 veći poriluk
  • 1 veća mrkva
  • 1 luk
  • 1 veća paprika
  • 1 konzerva graha
  • 1 kuglica mozzarele

Priprema

  1. Zamijesi tijesto i pusti da se diže otprilike pola sata.
  2. Pomiješaj sve sastojke za umak od rajčice.
  3. Poriluk, luk i mrkvu kratko prodinstaj na žlici maslinovog ulja da se opuste i ostavi da se malo ohlade.
  4. Razvaljaj tijesto na papir za pečenje u okrugli oblik. Količina tijesta je dostatna za dvije pizze.
  5. Premaži tijesto umakom od rajčice. Pospi ribanim škripavcem, poslaži prodinstani poriluk, luk i mrkvu, grah te papriku narezanu na trakice. Na kraju dodaj origano i stavi da se zapeče 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
  6. Izvadi iz pećnice, poslaži mozzarelu i zapeci dodatnih 5 do 10 minuta.

Napomena: tijesto se na papiru za pečenje stavlja direktno u pećnicu na rešetke da bude kao iz krušne peći.

Dobar tek!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Ivana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Ivanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ivani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar bendelan
      bendelan

      zvuci fino!

    • Default avatar -
      vodafone

      hahah

    • Default avatar -
      dauna

      mmmm njami LIKE za kuharicu tjedna Ivanu :) a ako je nekome tezak grah samo ga izbaciti tj ne dodati :) mljac

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.