Fitness Vježbe za mršavljenje 08. listopada 2018.

Pet vježbi za veću energiju i snagu

Fdotvor
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Falun Dafa koja se najbliže može opisati kao meditacija u pokretu, sastoji se od pet vježbi i učenja o vrijednosti istine, dobrodušnosti i tolerancije. Osobe koje su prakticirale Falun Dafu tvrde da im je pomogla u oslobađanju od stresa, anksioznosti, ovisnosti, te poboljšanju zdravlja, pa sve do dubljeg shvaćanja života.

Falun Dafa vježbe mogu prakticirati osobe različitih životnih stilova, fizičkih sposobnosti i životne dobi. To je drevna kineska praksa, koju je do 1999. prakticiralo 100 milijuna osoba samo u Kini. Međutim, to je zasmetalo tadašnjem predsjedniku, Jiang Zeminu jer je broj praktikanata postao veći od broja članova Komunističke partije Kine.

Iako je Falun Dafa miroljubljiva i u potpunosti apolitična praksa, 100 milijuna Kineza moralu ju je prestati prakticirati u javnim parkovima kako su običavali do tada, ali zabrana u Kini nije utjecala da se proširi po cijelom svijetu

Možda te zanima... Dokaz da se energija zaista može prenositi između živih bića! Psiha i seks Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne

 

Falun Dafa u Hrvatskoj

Temeljno načelo je da se stjecanje znanja  Falun Dafe daje besplatno, pa tako svi zainteresirani Falun Dafa literaturu, audio i video materijale mogu  skinuti s web stranice: www.falundafa.hr, a u svakom većem gradu su i volonteri koji zainteresirane podučavaju vježbama.

Vježbe se mogu sasvim dobro savladati za sat ili dva, a naučiti u roku jednog tjedna. Nije određeno koliko je dugo ili često potrebno vježbati. Naravno, svakodnevno redovito vježbanje je najbolje, no dobrobiti su uobičajene i ako se vježba i manje. U Rijeci postoji i udruga koja okuplja sve zainteresirane za Falun Dafu.

Dobrodušnost, Istinitost i Tolerancija

Andrija Jakić, trener joge i fitnessa iz Zagreba prakticira Falun Dafu već sedam godina:

'Falun Gong me privukao jer se razlikovao od drugih praksi koje su se do tada podučavale. Osim što je sadržavao lagane energetske vježbe, uključivao je i više od toga - učenje koje praktikanta vodi putem moralnog samopoboljšanja i samootkrivenja u svakodnevnom životu. Učenje se temelji na tri principa Istinitosti (Zhen), Dobrodušnosti (Shan) i Tolerancije (Ren). Osoba se nastoji u mislima i djelima voditi u skladu s tim principima.

Kad vježbam Falun Dafu prije sata Tae boa ili Workouta, imam puno više energije i uopće ne osjećam umor. Kroz tih pet jednostavnih vježbi osoba nauči upravljati svojom energijom, što rezultira smirenijim umom, boljim spavanjem, i visokom razinom energije. Mišljenja sam da bolest nastaje zbog energetske blokade u tijelu, i stoga sam uvijek radio na sebi, pa osobno nisam ni imao nekih zdravstvenih problema.

Međutim, postoje brojna svjedočanstva osoba kojima je Falun Dafa pomogla da izliječe i neka od najtežih oboljenja. Iako su vježbe jednostavne, imaju golemu snagu, a osobito pozitivno djeluju ako osoba prihvati principe istinitosti i dobrodušnosti kao i da svaka bolest i svaka teškoća imaju neki razlog zbog kojeg su nastale.'

Opis vježbi

 

1. Vježba - Buddha isteže tisuću ruku

Vježba "Buddha isteže tisuću ruku" bitna je zbog istezanja u svrhu otvaranja svih meridijana u tijelu. Kroz prakticiranje ove vježbe, početnici mogu u vrlo kratkom vremenskom razdoblju dobiti energiju, dok iskusni učenici mogu brzo napredovati. Prilikom prakticiranja ove vježbe, tijelom će se kolati toplina i doživljava se jedinstveni osjećaj vrlo jakog energetskog polja. To je uzrokovano istezanjem i otvaranjem svih meridijana u cijelom tijelu. Cilj vježbe je probijanje mjesta gdje je Qi blokiran. Omogućava energiji da slobodno i nesmetano cirkulira.

2. Vježba - Falun stojeći stav

Druga Falun Gong vježba spada u sustav mirnih vježbi u stajanju. Sastoji se od četiri Baolun-pozicije (Baolun: obuhvatiti Falun rukama). Pokreti su relativno jednolični i u svakom položaju se ostaje prilično dugo. Početnik može imati osjećaj težine i boli u rukama. Ali, nakon ove vježbe cijelo tijelo bit će opušteno te neće biti osjećaja umora kao nakon fizičkog posla. S produžavanjem trajanja i učestalosti vježbe, praktikanti mogu osjetiti okretanje Faluna među rukama. Ako se ova vježba često prakticira, svi meridijani u tijelu bit će otvoreni i energetski potencijali će se povećavati.

3. Vježba - Spajanje dva kozmička pola

Ova vježba predstavlja metodu s kojom se kozmička energija miješa i povezuje s energijom unutar ljudskog tijela. Pri tome se velika količina energije izbacuje i unosi, tako da praktikant u vrlo kratkom vremenu može izbaciti bolesni i crni Qi iz tijela i unijeti velike količine energije iz kozmosa. Na ovaj način se njegovo tijelo pročišćava i vrlo brzo ulazi u stanje "Èisto-Bijelog Tijela". Osim toga ova vježba omogućava da se, prilikom pokreta rukama - "otvori tjeme" i da se deblokiraju prolazi ispod stopala.

4. Vježba -Falun nebeski krug

Ova vježba omogućava energiji u ljudskom tijelu kruženje preko jednog velikog područja. Energija ne prolazi samo kroz jedan ili nekoliko meridijana, nego neprekidno kruži od Yin do Yang strane tijela. Najveća osobitost ove vježbe je što se kroz rotaciju Faluna ispravljaju sva abnormalna stanja ljudskog tijela uključujući bolesti i tegobe, tako da se ljudsko tijelo koje je mali univerzum, vraća u svoje izvorno stanje u kojem energija cijelog tijela može cirkulirati bez smetnje.

5. Vježba - Jačanje viših sposobnosti

Meditacija, koja uključuje posebne ručne geste i položaje ruku kako bi oplemenila tijelo i um, pojačava više sposobnosti i energiju. Istinski praktikanti se svakodnevno priključuju zajedničkoj meditaciji diljem svijeta u određena doba dana da bi pomogli cijelom svijetu prepoznati ljepotu istine - dobrodušnosti - tolerancije u njihovim životima. Brojna znanstvena istraživanja su pokazala kako zajednička meditacija pomaže smanjenju kriminala i negativnih pojava na prostorima gdje se ona obavlja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Neven

      Prakticiram Falun Dafa (naziva se i Falun Gong) više godina. Želim reći da u ovom članku ima netočnih podataka koji na krivi način opisuju Falun Dafa. Falun Dafa nije meditacija u pokretu - tako se opisuje Tai Chi. Učinci prakticiranja Falun Dafa i vježbe su ovdje površno i djelomično netočno opisani. Falun Dafa je veliki put kultiviranja uma i tijela. Za dobiti točnu sliku što je Falun Dafa posjetite web stranice: http://hr.falundafa.org/ , http://falundafa.org/ , https://hr.minghui.org/ .

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.