Eko 06. veljače 2016.

Kupke s octom protiv gljivica

Kup-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Niti jedna detoksikacijska kupka nije tako dobra za kožu poput kupke s jabučnim octom. Ocat je bogat vitaminima i mineralima koji njeguju kožu. Bogat je dobrim kiselinama koje uravnotežuju ph kože. Doznaj jednostavni recept za kupku od octa u kojoj ćeš moći uživati dva puta tjedno

Prirodno uravnotežuje ph kože

Jabučni ocat univerzalni je pomagač u domu, s njime možemo čistiti kuću, smanjiti žgaravicu, ali i njegocati kožu tijela. Kupke s octom čine kožu i kosu blistavom i glatkom. Ocat je bogat vitaminima B i C skupine te minerala u tragovima. Kupkama s jabučnim octom koža upija minerale i vitamine i postaje nahranjenima i glađa. Dok se kupaš u ovakvoj kupki, uroni i kosu jer će i ona od octa biti svilenkasta i glatka.

Ocat je bogat dobrim kiselinama koje uravnotežuju ph kože. Kiseline iz jabučnog octa dobre su i za osobe koje imaju problema sa zglobovima. Ocat pomaže osobama s kožnim oboljenjima i ekcemima jer ubija gljivice i bakterije. Također je dobar za suzbijanje prištića jer ih umiruje i smanjuje. Kupke s octom preporučuju se onima koji imaju problema s urinarnim traktom jer suzbija bakterije.

Kupka s jabučnim octom

Recept: Dva puta tjedno okupaj se od 20 do 30 min u toploj do vrućoj vodi u koju dodaj od 1 do 2 čepa jabučnog octa

"Preporučam svakome s kožnim problemima kupke u jabučnom octu. No, treba imati na umu da samo 100 posto prirodan, domaći jabučni ocat vrijedi jer u njemu nema alkohola jer se sav alkohol pretvorio u jabučnu kiselinu. Patvoreni, industrijski jabučni ocat može sadržavati alkohol, a i tko zna koje još druge štetne tvari i spojeve. Preporučam i uporabu jabučnog octa kao kupke kod problema s kožom, kosom i vaginalnom sluznicom kod hipotireoze. Jednom riječju, domaći jabučni ocat je eliksir zdravlja i kao sto se preporučuje za vanjsku primjenu, tako se možda još i više preporučuje i za internu primjenu. Prije nego se kreneš brčkati u svojoj kupki, pripremi si i tanjurić fine salate koju ćeš preliti s malo maslinovog ulja i domaćeg jabučnog octa. Grickaj svoju salaticu i liječi se i izvana i iznutra. Nakon kupke se ne tuširaj jer ćeš isprati ocat s kože. Nakon od 15 do 30 minuta namaži se nekom hidratantnom kremom, još bolje prirodnom kremom od nevena, mrkvinog sjemena, smilja i lavandule", objašnjava dr. med. Ksenija Krajina Pokupec.

Doznaj neobične primjene jabučnog octa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.