Ljepota i relax Prirodno lijepa 22. lipnja 2016.

Šminka i osjetljive oči bez iritacija

Maskara
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotovo svima se ponekad dogodi da zaborave skinuti šminku, ali ovo se nikako ne bi trebalo događati osobama s osjetljivim očima. Obavezno ukloni svaki trag šminke i pri tome koristi blago sredstvo za čišćenje lica. Izbjegavaj maskare koje su osmišljene da dodatno produže trepavice, jer će njihova vlakna, gotovo sigurno, iziritirati osjetljive oči

Redovito mijenjaj kozmetičke proizvode

Znamo da nije praktično bacati šminku koju nisi potrošila do kraja, ali često se događa da ona predugo stoji u tvojoj toaletnoj torbici.  Koliko god se trudila da je održavaš čistom, uvijek postoji rizik od bakterija. Redovito mijenjaj kozmetiku kako bi izbjegla iritaciju.

Čiste ruke

Osjetljive oči zahtijevaju nježan dodir. Kao što je bitno da koristiš čiste četkice prilikom šminkanja, isto tako je važno da svaki put prije nanošenja šminke dobro opereš ruke. Preko ruku se najlakše prenose bakterije i zato je higijena ruku izuzetno bitna. Također, trudi se da tijekom nanošenja ili skidanja šminke ne trljaš oči.

Pažljivo izaberi maskaru

Izbjegavaj maskare koje su osmišljene da dodatno produže trepavice, jer će njihova vlakna, gotovo sigurno, iziritirati osjetljive oči. Možda bi bolje rješenje od maskare bila boja za trepavice, ali prije nego što je naneseš, obavezno napravi test.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.