Psiha i seks Seks i veze 23. lipnja 2016.

'Nisam zainteresirana za seks kao moj muškarac'

Par_U_Krevetu
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posve je normalno da u vezi jedna osoba želi seks više nego druga. Osim toga, kod žena su emocije veći pokretač seksualne želje nego kod muškaraca, što znači da svakodnevne stresne situacije smanjuju ženski libido.

To je jedan od uzroka smanjenja želje. No ako je seksualna želja narušena već mjesecima, uzrok bi mogao biti fiziološke prirode. Brojni lijekovi, kao što su antidepresivi, kontracepcijske pilule i antihistaminici izazivaju kao nuspojavu smanjenje libida.

Libido se može ojačati prirodnim putem

Ukoliko se ne provodi nikakva terapija lijekovima, onda bi razlog mogao biti poremećena razina hormona, a hormonalna neravnoteža česta je prateća pojava dijabetesa, hipertenzije i drugih bolesti. U tom slučaju, mogla bi pomoći primjena estrogenskih i testosteronskih krema. Kada liječnik utvrdi ili eliminira sve potencijalne uzroke, treba najprije pokušati prirodno ojačati libido. Tjelesna aktivnost i pravilna prehrana pomažu tako što povećavaju zadovoljstvo izgledom i podižu razinu energije, što svakako potiče želju za seksom. Na kraju, spolni čin podiže razinu hormona koji povećavaju seksualnu želju, što ga čini najdjelotvornijim afrodizijakom. U našem članku pročitaj koje biljke pomažu ojačati seksualnu želju!

Saznaj što žele žena, a što muškarci kada je riječ o seksu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.