Fitness 03. svibnja 2016.

Svjetski trend za super formu do ljeta

Pumping
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bodypump je trening sa šipkom i utezima, a na kojem se često koristi i težina vlastitog tijela. Trening je orijentiran na vježbanje snage i izdržljivosti za cijelo tijelo uz korištenje velikog broja ponavljanja, a s malim do srednjim težinama. S obzirom na opterećenje prilikom vježbanja, puls je cijelo vrijeme povišen, a vježbanje u trajanju od 55 minuta je zabavnije jer je trening popraćen glazbom 

Više o samom treningu odlučili smo saznati od prof. Saše Mejovšeka, voditelja centra Squashtower& First Fitness na Zavrtnici 17.

Kome je namijenjen trening

Saša napominje kako je trening namijenjen svima te da je jedina razlika između onih s dobrom i onih s lošijom kondicijom. Navodi kako će oni prvi raditi s većim opterećenjem i izvesti sva ponavljanja, a oni drugi će koristiti manje težine i manji broj ponavljanja sve dok im se kondicija i snaga ne podignu. Trening se preporučuje svima koji žele na brz i efikasan način dovesti svoje tijelo u odličnu formu.

''Ovaj trening u vremenski kratkom periodu, već unutar 3 mjeseca, dokazano jača, oblikuje i formira cijelo tijelo, a osim potrošnje kalorija pridonosi i ubrzavanju metabolizma.'', tvrdi Saša te dodaje kako se na jednom treningu prosječno troši između 500 i 800 kalorija.

Trening za dobro definirane mišiće

Trening je osmišljen tako da obuhvaća sve glavne mišićne skupine od ramena i prsa, preko leđa, trbuha i ruku pa sve do nogu.

''Svaka se vježba izvodi u velikom broju ponavljanja s malim do srednjim težinama. S obzirom na opterećenje, puls je cijelo vrijeme povišen, a mišići ne postaju hipertrofični nego vretenasti i dobro definirani.'', kaže Saša.

Što se tiče sportske opreme i rekvizita, na treningu se koriste šipke i utezi, bučice, step klupice, strunjače, ali se i težina vlastitog tijela koristi kao sredstvo za izvođenje vježbi.

Saša iz First Fitnessa napominje da iako je ovo program prvenstveno zamišljen za muškarce, ipak žene dolaze u znatno većem broju.

Otkrij tri vježbe za čvrste grudi!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.