Ljepota i relax 25. veljače 2019.

Olivia Colman: 8 stvari koje ne znaš o dobitnici Oscara

Foto: Niviere David/ABACA/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Britanka Olivia Colman proglašena je najboljom glumicom za film "Miljenica" te je tako umjesto favoritkinje Glen Colse koja je bila nominirana za film "The Wife" dobila prestižnu nagradu Oscar.

"Ovo je jako stresno i smiješno", rekla je Colman u simpatičnom govoru. Našalila se s Glenn Close, koja je bila favoritkinja za ovu nagradu i ispričala se što je osvojila Oscara. Pozdravila je i Lady Gagu koja joj je slala poljupce iz publike. Colman (44) zahvalila se svojim roditeljima, agentu i svojih troje djece za koje je rekla da se nada da gledaju dodjelu jer kako je istaknula - to se više neće ponoviti. Također se zahvalila svom suprugu, Ed Sinclairu, s kojim je već 25 godina te je rekla da joj je on najbolji prijatelj i da ga puno voli.

 | Author: Matt Petit/REUTERS/PIXSELL Foto: Matt Petit/REUTERS/PIXSELL
 

Olivia Colman je  za Britance već dugo jedna od najvažnijih glumica (Radio Times  za 2018. proglasio ju je jednom od najutjecajnijih osoba na Britanskoj televiziji), a sada će zahvaljujući nagradi Oscar to postati i diljem svijeta. Njezin uspjeh obradovao je mnoge, zbog  talenta, ali i njezine reputacije dobre osobe.

 
 

Njezin glumački talent postao je zapažen u Britanskoj verziji serije U Uredu (The Office). Glumila je u niz serija među kojima su The Crown, Les Miserables te filmovima The Lobster, Tyrannosaurus. Olivia Colman rođena je 30. siječnja 1974. u Norwichu, Norfolk, u Engleskoj kao Sarah Caroline Olivia Colman, udana je za Ed Sinclaira od kolovoza 2001. Ima troje djece.

 
 | Author: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL
 

Zabavne činjenice o Oskarovki

  • Njezin prvotni plan bio je da postane učiteljica. Prije nego što se posvetila glumi radila je kao učiteljica u osnovnoj školu u Cambridgeu. 
  • Nakon što je diplomirala i počela ispunjavati kompjuterizirane programe za profesionalnu orijentaciju, savjetnici na burzi su joj rekli da je ispalo kako bi bila idealna za vozačic teretnih vozila, jer ima 100% svijest o prostoru te bi se mogla parkirati i voziti po uskim cestama. 
  • Tijekom studija uspješno je sudjelovala na audiciji za skupinu Cambridge Footlights gdje je upoznala Davida Mitchella i Roberta Webba - u čijoj je seriji Peep Show glumila Sophie Chapman.
  • Nakon diplome radila je kao čistačica i tajnica (navodno ne baš dobra).
  • Ona je zagovornica i članica skupine protiv upada protiv novinara u telefonske razgovore poznatih osoba Hacked Off, osnovane nakon otkrića telefonskog hakiranja u 2010. godini
  • Godine 2006. glumila je u mokumentarcu Confetti o naturističkom paru koji je pokušavao organizirati golo vjenčanje. To iskustvo je opisala kao najgore u životu jer nije bila svjesna koliko će biti izložena. 
  • Glumeći u predstavi na West Endu u jednom trenutku zaboravila je tekst te joj se publika počela podsmjehivati, a Colman se osjećala grozno radi svega toga.  
  • Naredila je suprugu da ukrade toaletni papir iz Buckinghamske palače kada su bili tamo na svečanoj večeri, poslušao ju je i uzeo dva listića i ponio ih kući.
Osc-Uspr Možda te zanima... Kako Oscarovke održavaju vitku liniju? Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.