Eko Eko dom 20. veljače 2019.

8 zanimljivosti o mački Karla Lagerfelda - najrazmaženijoj mački na svijetu

Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što je vijest o smrti Karla Lagerfelda obišla svijet, svi su znatiželjni što će se dogoditi s njegovom istinskom ljubavlju, Choupette, mačkom koju je preminuli dizajner dobio za Božić 2011. godine.

Choupette je prvotno pripadala francuskom modelu Baptisteu Giabiconiju, ali nakon dva tjedna boravka u kući Giabiconija, Lagerfeld ju ubrzo dobio novog prijatelja. "Kad se vratio, pomislio sam "Žao mi je, Choupette je moja"", rekao je Lagerfeld u intervjuu za CNBC. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy #FathersDay Daddy @karllagerfeld. Thank you for bringing me into the (fashion) world. 😘

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Život sijamske mačke zauvijek se promijenio kada je Chanelov kreativni direktor postao njezin vlasnik. Ne samo da je dobila hrpu darova, poput mačeva i kavijara, nego je dobila i milijunsku netu vrijednost. Ovo su najluđe činjenice o njoj: 

1. Ima dvije sluškinje

Françoise i Marjorie su Choupetteine "osobne sluškinje" i prave joj društvu kad Karl nije u blizini. "Čak i ako spava, ne želi biti sama. Ona je poput šik dame, poput žene s osobnom sluškinjom"", rekao je Lagerfeld ranije CNBC-u. 

2. Posjeduje iPad

Kad ova jedinstvena mačka ne radi sve ono što i druge mačke rade, Choupette voli skrolati po svom iPadu. Zvuči nevjerojatno, ali imamo i fotodokaz. 

3. Jede za blagovaonskim stolom

Lagerfeld svoju miljenicu tretirao kao jednaku sebi pa bi objed na podu za nju bi neciviliziran. "Ruča i večera sa mnom za stolom, s vlastitom hranom", rekao je Lagerfeld, dodajući: "Ne dira moju hranu."

Naravno, njezin pribor za hranu je dizajnerski, točnije Goyardov. "Ima jednu posudu za vodu, jednu za mali kroket i jednu za svoju paštetu", rekao je Lagerfeld za Harper's Bazaar. 

4. Svaki njezin korak je dokumentiran

Još jedna dužnost Choupetteinih sluškinja? Zapisuju sve što radi tijekom dan i to su javljale slavnom dizajneru. "Kad nisam tamo, sluškinje zapisuju sve što je radila, od onoga što je jela, do načina na koji se ponašala, ako je umorna i ako nije spavala. U devet mjeseci imamo gotovo 600 stranica", otkrio je Lagerfeld. 

5. Zaradila je oko 3 milijuna dolara u godini dana

U 2015. godini Karl je ponosno izjavio za The Cut da je Choupette "najpoznatija" i "najbogatija" mačka na svijetu nakon što je te godine zaradila 3 milijuna dolara za dva posla - jedan za njemačku automobilsku tvrtku, a drugi za japanski proizvod ljepote. 

Ali nemoj očekivati da ćeš ikada vidjeti Choupette u reklami za mačke. "Ne dopuštam joj da radi reklamu za hranu i slične stvari za mačke", istaknuo je dizajner, dodajući: "Previše je sofisticirana za to."

Otkako je došla u vlasništvo dizajnera 2011. godine, Choupette je prikupila kolekciju šminke Shu Uemura, modnu liniju, knjige i veliki broj pratitelja na društvenim mrežama. Isto tako, ima tjelohranitelja, dvije sluškinje, putuje u Louis Vuitton odjeći i Goyard kofer. "Nikad nisam mislio da ću se zaljubiti u takvu mačku", rekao je Lagerfeld. 

6. Njezini božićni pokloni su definicija luksuza 

Ovog Božića, Karlova ljubimica je dobila mačji kavijar za blagdane. Isto tako, njezin kuhar radi posebne obroke za nju za posebne prigode. "Ovisi gdje smo u svijetu tijekom blagdana, ali bez obzira na sve, Tata želi pokazati da kuhar može uvijek pripremiti poseban obrok", rekao je Lagerfeld. 

Kuhar Ozuru i drugi kulinarski magnati izmislili su jela poput japanske govedine ili pilećeg gela sa šparogama za nju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday Daddy @karllagerfeld. Will you ever take a day off? 🎈🎉 #workaholic #birthdayboy

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

7. Jednom tjedno ide na manikuru 

Karlov namještaj nema ogrebotina, zahvaljujući tjednim manikurama koje organizira za svoju pahuljastu prijateljicu. "Liječnik radi njezinu manikuru. Ona mrzi kad joj to mi radimo", rekao je Lagerfeld za Bazaar, dodajući: "Jedino tad radi skandal. Ali to učini očima, ona točno zna što želi."

8. Ima tri imena 

Jedan nadimak nije dovoljan za Lagerfeldovog četveronožnog prijatelja pa joj je dao tri. "Njezino ime Choupette, Princeza Choupette ili Gospođica Choupette", rekao je dizajner. 

Možda te zanima... Ed Sheeran svojim mačkama otvorio Instagram profil Eko
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      someonelikeme

      gledam i mislim si...a sto s gladnom djecom a ako voli tolko macku sto ne napravi utoćište za mačke koje su na ulici a ne fkn ipad od neznam ni ja kolko i 2 sluskinje...bye bye svijete ode i ti u klinac

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.